Svečane salate su ukras svake trpeze, a ove godine vam donosimo recept koji će zaseniti sve ostale. U pitanju je salata sa piletinom i krompirom koja se seče na kocke, pa izgleda i kao glamurozno predjelo. Sastojci su po svačijem ukusu jer se uz dva osnovna dodaju majonez, jogurt, krastavci, jaja. Vrlo je jednostavna za pripremu, pa obavezno probajte. 

Sastojci:

  • 300 g krompira 
  • 200 g dimljenih pilećih prsa 
  • 150 g kiselih krastavaca 
  • 3 jajeta 
  • 1 paradajz
  • Za umak:
  • 100 g majoneza 
  • 100 g grčkog jogurta 
  • 6 g želatina 
  • 50 ml vode 
  • Za dekoraciju:
  • 70 g nara 
  • peršun
  • svež vlašac 

Recept za svečanu pileću salatu sa krompirom: 

Želatin otopite u vodi i ostavite da nabubri. U jednoj posudi pomešajte jogurt i majonez, pa dodajte istopljeni želatin. Jaja skuvajte, pa odvojite belanca i žumanca, a onda belanca izrendajte. Dodajte i par kašičica umaka u belana i promešajte. Vatrostalnu posudu obložite providnom folijom, pa stavite preko rendana belanca i poravnajte. Zatim preko izrendajte žumanca, pa poređajte iseckani paradajz (kojem ste izvadili sredinu). Sipajte preko malo umaka, pa poređajte sitno seckana dimljena pileća prsa, premažite umak, pa preko poređajte i sitno sekcani krastavac. Premažite umakom. Na kraju pospite rendani krompir (koji ste prethodno skuvali) i premažite umakom. Zatvorite providnom folijom i ostavite u frižideru da se stegne barem 3-4 sata. Isecite kocke, pa ukrasite narom, peršunom i vlašcem koji ste isekli na tanke trake. 

Pročitajte i ovo: Ruski recept za raskošnu salatu od piletine, kuvanih jaja i oraha

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow salata od mariniranih tikvica

(StvarUkusa/S.B.)