Svečane salate su ukras svake trpeze, a ove godine vam donosimo recept koji će zaseniti sve ostale. U pitanju je salata sa piletinom i krompirom koja se seče na kocke, pa izgleda i kao glamurozno predjelo. Sastojci su po svačijem ukusu jer se uz dva osnovna dodaju majonez, jogurt, krastavci, jaja. Vrlo je jednostavna za pripremu, pa obavezno probajte.
Sastojci:
- 300 g krompira
- 200 g dimljenih pilećih prsa
- 150 g kiselih krastavaca
- 3 jajeta
- 1 paradajz
- Za umak:
- 100 g majoneza
- 100 g grčkog jogurta
- 6 g želatina
- 50 ml vode
- Za dekoraciju:
- 70 g nara
- peršun
- svež vlašac
Recept za svečanu pileću salatu sa krompirom:
Želatin otopite u vodi i ostavite da nabubri. U jednoj posudi pomešajte jogurt i majonez, pa dodajte istopljeni želatin. Jaja skuvajte, pa odvojite belanca i žumanca, a onda belanca izrendajte. Dodajte i par kašičica umaka u belana i promešajte. Vatrostalnu posudu obložite providnom folijom, pa stavite preko rendana belanca i poravnajte. Zatim preko izrendajte žumanca, pa poređajte iseckani paradajz (kojem ste izvadili sredinu). Sipajte preko malo umaka, pa poređajte sitno seckana dimljena pileća prsa, premažite umak, pa preko poređajte i sitno sekcani krastavac. Premažite umakom. Na kraju pospite rendani krompir (koji ste prethodno skuvali) i premažite umakom. Zatvorite providnom folijom i ostavite u frižideru da se stegne barem 3-4 sata. Isecite kocke, pa ukrasite narom, peršunom i vlašcem koji ste isekli na tanke trake.
Pročitajte i ovo: Ruski recept za raskošnu salatu od piletine, kuvanih jaja i oraha
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem