Slane torte su ukras svake trpeze, a ako želite da napravite dekorativnu, a preukusnu, onda je ovo definitivno savršen recept za vas. Ova slana torta se pravi sa tost hlebom, a toliko je jednostavna da uspeva i početnicima u kuhinji. Odlična je za novogodišnju trpezu, ali i za neku mrsnu slavu.
Sastojci:
- 350 g dugačkog tost hleba
- Za nadev od spanaća:
- 300 g spanaća
- 150 g krem sira
- 3 kašike majoneza
- 2 kašike pavlake
- Za nadev od pečene paprike:
- 230 g pečenih paprika
- 150 g krem sira
- 3 kašike majoneza
- 2 kašike pavlake
- 12 maslina
- Za nadev sa šunkom:
- 150 g šunke
- 2 kašike senfa
- 5 kašika majoneza
- 1,5 kašika putera
- Za premazivanje:
- 250 g krem sira
- 3 kašike majoneza
- 3 kašike pavlake
Recept za novogodišnju slanu tortu sa tost hlebom:
Spanać skuvajte, procedite i sitno iseckajte. Pomešajte sa majonezom, pavlakom i krem sirom. Sve posolite i dobro promešajte, pa ostavite sa strane. Pečene paprike sitno iseckajte, kao i masline, pa dodajte pavlaku, majonez i krem sir. Posolite i sve dobro promešajte, pa ostavite sa strane. Šunku sitno iseckajte, pa pomešajte sa puterom sobne temperature, majonezom i senfom. Sve dobro sjedinite. Uzmite jedno parče dugačkog tost hleba, pa premažite nadevom od paprike. Stavite drugo parče tost hleba, pa premažite nadevom sa šunkom. Stavite treće parče dugačkog tost hleba, pa premažite nadevom sa spanaćem. Ponovite još jednom sve i na kraju preko nadeva od spanaća stavite dugačak tost hleb. Pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider da se stegne. Pomešajte krem sir, pavlaku i majonez, pa premažite celu slanu tortu. Dekorišite po želji.
Pročitajte i ovo: Slana doboš torta
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus