Princes krofne su čuvena francuska poslastica koja se jede u celom svetu, a pored slatkih, sada postoje i slane. One su odličan predlog za predjelo na mrsnim slavama ili za Novu godinu. Slane princes krofne možete da napunite ruskom salatom, a predlažemo vam da isprobate i ove sa skušom i sirom. Jako su uksune i dekorativne, pa će ulepšati svaki svečani sto.  

Sastojci:

  • Za testo:
  • 200 ml vode 
  • 100 g putera
  • 4 jajeta 
  • 120 g brašna 
  • prstohvat soli
  • Za nadev:
  • 150 g sira 
  • 150 g skuša (u konzervi)
  • 1 veza mirođije

Recept za slane princes krofne sa skušom:

U šerpi pomešajte vodu, puter i so. Kuvajte dok ne proključa na srednjoj temepraturi, pa sklonite sa šporeta. Umešajte brašno i brzo sjedinite drvenom varjačom, pa vratite na šporet. Kuvajte još nekih 2 minuta, uz neprestano mešanje. Sipajte u neku posudu, umutite, pa postepeno dodajte jaja, sve vreme muteći. Sipajte testo u špric za kolače ili u kesu za zamrzivač, pa isecite vrh. Testo istisnite u pleh obložen pek papirom, sa razmakom. Treba da napravite loptice. Pecite princes krofne u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-30 minuta. Ostavite da se kratko ohlade u rerni koju ste malo otvorili, a za to vreme napravite nadev. Pomešajte beli sir po izboru sa seckanom skušom i mirođijom, pa promešajte. Možete da koristite ribu po izboru. Isecite vrh princes krofnama, pa ih napunite ribom i onda vratite vrh. 

BONUS VIDEO: 

Instagram/ beckyexcell Mini princes krofne sa karamelom i čokoladom

(StvarUkusa/S.B.)