Princes krofne su čuvena francuska poslastica koja se jede u celom svetu, a pored slatkih, sada postoje i slane. One su odličan predlog za predjelo na mrsnim slavama ili za Novu godinu. Slane princes krofne možete da napunite ruskom salatom, a predlažemo vam da isprobate i ove sa skušom i sirom. Jako su uksune i dekorativne, pa će ulepšati svaki svečani sto.
Sastojci:
- Za testo:
- 200 ml vode
- 100 g putera
- 4 jajeta
- 120 g brašna
- prstohvat soli
- Za nadev:
- 150 g sira
- 150 g skuša (u konzervi)
- 1 veza mirođije
Recept za slane princes krofne sa skušom:
U šerpi pomešajte vodu, puter i so. Kuvajte dok ne proključa na srednjoj temepraturi, pa sklonite sa šporeta. Umešajte brašno i brzo sjedinite drvenom varjačom, pa vratite na šporet. Kuvajte još nekih 2 minuta, uz neprestano mešanje. Sipajte u neku posudu, umutite, pa postepeno dodajte jaja, sve vreme muteći. Sipajte testo u špric za kolače ili u kesu za zamrzivač, pa isecite vrh. Testo istisnite u pleh obložen pek papirom, sa razmakom. Treba da napravite loptice. Pecite princes krofne u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-30 minuta. Ostavite da se kratko ohlade u rerni koju ste malo otvorili, a za to vreme napravite nadev. Pomešajte beli sir po izboru sa seckanom skušom i mirođijom, pa promešajte. Možete da koristite ribu po izboru. Isecite vrh princes krofnama, pa ih napunite ribom i onda vratite vrh.
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem