Približavaju se praznici i bitno je kako ćete ukrasiti vašu svečanu trpezu. Pored dekoracije hrana je jako važna, a pored pečenja i salata, prejdelo svima privlači pažnju. Mi vam predlažemo da isprobate i novogodišnju jelku od lisnatog testa koje se puni krem sirom i ribom po izboru. Predivno izgleda, a toliko se jednostavno priprema da možete i decu da uključite.
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 150 g dimljenog lososa (može riba po izboru)
- 100 g krem sira
- 1 jaje
- semenke
Recept za jelku od lisnatog testa - super novogodišnje predjelo:
Lisnato testo razvucite, pa nanesite krem sir u obiliku jelke. Preko stavite dimljeni losos ili ribu po želji, pa zatvorite lisnatim testom. Isecite u obliku jelke, pa na dnu, po sredini isecite kao pravougaonik. On treba da bude donji deo stabla. Zatim sa strane isecite na trake, ali do pola, pa uvrnite. Premažite umućenim jajetom, pa pospite semenkama. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta.
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus