Sastojci:

  • 500 g kuvanog crvenog pasulja (ili pinto pasulja)
  • 150 g seckanih oraha
  • 100 g iseckanih kiselih krastavčića
  • 140 g kukuruza iz konzerve
  • sveža seckana mirođija
  • 1 čen belog luka (sitno iseckan)
  • So i crni biber (po ukusu)
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 3 kašike majoneza

Priprema:

Ako želite da pripremite brzi, a opet ukusan obrok, ova salata od crvenog pasulja je savršen izbor. Sastojci poput orašastih plodova, kiselih krastavčića i kukuruz čine ovu salatu bogatom i punog ukusa. Savršen je izbor za lagan ručak, kao prilog ili čak za posluženje na proslavama i okupljanjima.

Za još bogatiji ukus, možete dodati i malo limunovog soka ili senfa.
Umesto majoneza, možete koristiti jogurt za lakšu verziju salate.
Ova salata je odlična i kao obrok, a može da se posluži i kao prilog uz grilovana jela.
Ako želite da salata bude još hrskavija, možete dodati i parče crnog hleba iseckanog na kockice i preprženog u tiganju.

U velikoj posudi pomešajte kuvani crveni pasulj, seckane orahe, kisele krastavčiće, kukuruz i seckani beli luk. Dodajte svežu mirođiju, pa sve dobro promešajte.

U posebnoj posudi sjedinite kiselu pavlaku i majonez, a zatim dodajte ovu mešavinu u salatu. Posolite i pobiberite po ukusu, a zatim ponovo sve dobro promešajte. Ostavite salatu da odstoji u frižideru oko 30 minuta pre serviranja, kako bi se ukusi sjedinili.

Bonus video

Kako se pravilno čisti zelena salata Izvor: Kako se pravilno čisti zelena salata