Sastojci:
- 500 g kuvanog crvenog pasulja (ili pinto pasulja)
- 150 g seckanih oraha
- 100 g iseckanih kiselih krastavčića
- 140 g kukuruza iz konzerve
- sveža seckana mirođija
- 1 čen belog luka (sitno iseckan)
- So i crni biber (po ukusu)
- 2 kašike kisele pavlake
- 3 kašike majoneza
Priprema:
Ako želite da pripremite brzi, a opet ukusan obrok, ova salata od crvenog pasulja je savršen izbor. Sastojci poput orašastih plodova, kiselih krastavčića i kukuruz čine ovu salatu bogatom i punog ukusa. Savršen je izbor za lagan ručak, kao prilog ili čak za posluženje na proslavama i okupljanjima.
Za još bogatiji ukus, možete dodati i malo limunovog soka ili senfa.
Umesto majoneza, možete koristiti jogurt za lakšu verziju salate.
Ova salata je odlična i kao obrok, a može da se posluži i kao prilog uz grilovana jela.
Ako želite da salata bude još hrskavija, možete dodati i parče crnog hleba iseckanog na kockice i preprženog u tiganju.
U velikoj posudi pomešajte kuvani crveni pasulj, seckane orahe, kisele krastavčiće, kukuruz i seckani beli luk. Dodajte svežu mirođiju, pa sve dobro promešajte.
U posebnoj posudi sjedinite kiselu pavlaku i majonez, a zatim dodajte ovu mešavinu u salatu. Posolite i pobiberite po ukusu, a zatim ponovo sve dobro promešajte. Ostavite salatu da odstoji u frižideru oko 30 minuta pre serviranja, kako bi se ukusi sjedinili.
Bonus video
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda