Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 100 g rendanog sira
  • pola kesice praška za pecivo
  • 2-3 kisela krastavca (sitno iseckana)
  • 200 g grčkog jogurta
  • 1 jaje (za premazivanje)
  • Susam za posipanje

Priprema:

Ako volite domaće pecivo koje se brzo priprema i ne zahteva dizanje testa, ovi slani đevreci su pravi izbor! Kombinacija sira, grčkog jogurta i kiselih krastavaca daje im bogat ukus, dok ih susam na vrhu čini hrskavim i aromatičnim. Savršeni su za doručak, užinu ili kao dodatak uz supu i čorbu.

✔ Umesto susama, možete koristiti lanene semenke ili mak za dodatnu aromu.
✔ Ako želite mekšu teksturu, dodajte kašiku maslinovog ulja u testo.
✔ Ovi đevreci su najukusniji topli, ali ih možete čuvati u zatvorenoj posudi do dva dana.

U činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i rendani sir. Dodajte sitno iseckane kisele krastavce i grčki jogurt, pa sjedinite testo. Podelite testo na četiri dela i oblikujte ih u đevreke. 

Premažite đevreke umućenim jajetom i pospite susamom. 

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C oko 23-25 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Ostavite da se malo prohlade pre serviranja.

Bonus video

Pecivo punjeno belim mesom Izvor: Pecivo punjeno belim mesom