Sastojci:
- 200 g brašna
- 100 g rendanog sira
- pola kesice praška za pecivo
- 2-3 kisela krastavca (sitno iseckana)
- 200 g grčkog jogurta
- 1 jaje (za premazivanje)
- Susam za posipanje
Priprema:
Ako volite domaće pecivo koje se brzo priprema i ne zahteva dizanje testa, ovi slani đevreci su pravi izbor! Kombinacija sira, grčkog jogurta i kiselih krastavaca daje im bogat ukus, dok ih susam na vrhu čini hrskavim i aromatičnim. Savršeni su za doručak, užinu ili kao dodatak uz supu i čorbu.
✔ Umesto susama, možete koristiti lanene semenke ili mak za dodatnu aromu.
✔ Ako želite mekšu teksturu, dodajte kašiku maslinovog ulja u testo.
✔ Ovi đevreci su najukusniji topli, ali ih možete čuvati u zatvorenoj posudi do dva dana.
U činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i rendani sir. Dodajte sitno iseckane kisele krastavce i grčki jogurt, pa sjedinite testo. Podelite testo na četiri dela i oblikujte ih u đevreke.
Premažite đevreke umućenim jajetom i pospite susamom.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C oko 23-25 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Ostavite da se malo prohlade pre serviranja.
Bonus video
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Mafini sa kremom od limuna i malinama
Najukusniji potaž od tikvica
Pita od feta sira kakvu još niste probali
Kuglof sa višnjama i jogurtom