Sastojci:

  • ulje za podmazivanje
  • 700 g iseckanih cvetića brokolija
  • 240 g rendanog kačkavalja
  • 160 ml mleka sa 2% mlečne masti
  • 60 ml pavlake za kuvanje
  • 5 velikih jaja
  • 3/4 kašičice soli
  • 1/8 kašičice crnog bibera
  • prstohvat sveže rendanog muskatnog oraščića
Zašto je važno da jedete brokoli:

Brokoli je prava riznica vitamina i ima predivan ukus i aromu. Sadrži vitamin K i vitamine B grupe. Bogat je vlaknima i ima jaka antiupalna svojstva. Prirodni je antioksidans.

Recept za kiš od brokolija i kačkavalja:

Kako biste pripremili brokoli na ovaj način, prvo zagrejte rernu na 175 stepeni. Poprskajte vatrostalnu posudu za pitu uljem. Iseckane cvetove brokolija propržite na jednoj kašiki vode, dok ne postanu mekani. Ravnomerno rasporedite brokoli u posudu i pospite ga rendanim sirom.

Napravite smesu za krem tako što ćete umutiti mleko, pavlaku za kuvanje, jaja, so, crni biber i muskatni oraščić. Prelijte krem preko brokolija i pecite 35 do 40 minuta, dok se sredina ne stegne. Isecite kiš na 6 komada i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i laganu salatu sa brokolijem i feta sirom.

Pročitajte kako se pravi gusta prolećna čorba sa raznim povrćem

BONUS VIDEO

00:42
Recept za faširane šnicle od brokolija punjene tvrdim sirom Izvor: instagram eteri_snkhchyan

StvarUkusa