Sastojci:
- 2 kašike putera
- 1 kašika maslinovog ulja
- 80 g luka isečenog na kockice
- 50 g narezanog celera
- 130 g seckane šargarepe
- 1 kašika sitno naseckanog belog luka
- 100 g seckane boranije
- 100 g narezanih pečuraka
- 90 g cvetova brokolija
- 165 g zamrznutih zrna kukuruza
- 1 kašičica sušene majčine dušice
- 1 kašičica sušenog origana
- 3 kašike višenamenskog brašna
- 1 l punomasnog mleka
- 480 ml povrtnog bujona
- ½ kašičice soli ili po ukusu
- ½ kašičice crnog bibera
Recept za gustu prolećnu čorbu:
Kako biste napravili gustu čorbu, prvo zagrejte 2 kašike putera i 1 kašiku maslinovog ulja u šerpi na srednjoj vatri. Dodajte 80 g luka isečenog na kockice, celer isečen na kolutove i seckanu šargarepu. Kuvajte 3-4 minuta dok luk ne omekša, povremeno mešajući.
Umešajte 1 kašiku seckanog belog luka, boraniju, pečurake, cvtove brokolija i smrznuta zrna kukuruza. Kuvajte 2-3 minuta. Pomešajte 1 kašičicu sušene majčine dušice, 1 kašičicu sušenog origana i 3 kašike brašna, neprestano mešajući 1-2 minuta.
Polako sipajte mleko i povrtni bujon, neprestano mešajući. Pustite da lagano provri, a zatim smanjite vatru. Probajte i začinite, pa ostavite da krčka 6-7 minuta, povremeno mešajući, dok se ne zgusne. Možda ćete želeti da napravite i meksičku čorbu sa mlevenim mesom, kukuruzom i pasuljem.
Pročitajte kako se pravi prolećna posna čorbica sa rezancima od tikvica
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.