ČAMČIĆI OD KROMPIRA PUNJENI ŠUNKOM I JAJIMA: Super predlog za večeru, idealan i za one manje vešte u kuhinji

Kada jednom probate čamčiće od krompira, poželećete češće da ih spremate. Nimalo komplikovan recept, a izvrsnog ukusa!

Printscreen/YT/ Ricette Fresche

Recept kome ćete se definitivno vraćati je upravo ovaj. Sve što treba da uradite jeste da ispečete krompir, napunite smesom, pospete sirom i zapečete. Jedino što duže traje je pečenje, ali se lako pravi i savršenog je ukusa. Uživaje u zalogajima krompira punjenog šunkom i jajima!

  • Sastojci:
  • 5 krompira
  • 5 jajeta
  • 2 glavice crnog luka
  • 150 g šunke
  • 1 struk peršuna
  • 2 prstohvata soli
  • prstohvat bibera
  • 70 ml maslinovo ulje
  • Za posipanje:
  • 150 g tvrdog sira
  • malo bibera
  • malo soli

Priprema:

Opran krompir poređajte sa sve ljuskom na pleh obložen aluminijumskom folijom i svaki pojedinačno pospite maslinovim uljem. Prekrijte pleh alu folijom, pa pecite na 200°C oko 35 minuta. Iseckajte crni luk, pa ga propržite oko 3 minuta na manjoj količini ulja. U tiganj ubacite i iseckanu šunku, pa pržite još 3-4 minuta. Dodajte so i biber, pa dobro promešajte. Usitnite peršun, pa ga dodajte u tiganj. Isecite četvrtinu krompira, pa izdubite unutrašnjost koju ćete napuniti smesom od šunke i luka. Dodajte po jedno jaje na vrh svakog krompira i pospite malo bibera i soli. Izrendajte tvrdi sir, pa i njega rasporedite po vrhu. Pecite na 180°C oko 30 minuta.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Lažna pica sa sirom i šunkom  Instagram/screenshot/foodiies_lifee

 Izvor: StvarUkusa