1. Oprati blitvu i kratko je blanširati u vreloj vodi. Odstraniti drške i listove iseći na trakice.

2. Umutiti jaja sa pavlakom, dodati začin, biber, brašno, dobro umutiti mikserom i na kraju dodati blitvu.

3. Pleh obložiti aluminijumskom folijom, pa foliju dobro premazati uljem, sipati smesu i peći na 180 stepeni oko 10 minuta.

4. Pečen rolat uviti i staviti u vlažnu krpu. Kad se ohladi premazati ga krem sirom tek toliko da se zalepi šunka, a onda preko šunke namazati deblji sloj sira. Uviti rolat i dobro ga stisnuti. Ostaviti u frižideru i iseći kad se ohladi.


Sastojci:

Za koru:
8 jaja
3 kašike kisele pavlake
3 prepune kašike brašna
Veza blitve
1/2 kašičice začina od suvog povrća
biber

Za fil:
300 g krem sira
200 g šunke