Ako želite nešto drugačije za ručak, ali nemate inspiraciju šta bi to moglo biti, onda uzmite u razmatranje ovaj predlog. Za promenu neće vam kao za većinu jela trebati meso. Pre uključivanja rerne biće vam potrebno da skuvate pirinač, a zatim da sve sastojke isečete i poređate u posudu za pečenje. Osim krompira, trebaće vam još i tikvice, paradajz i luk. Ovako spremljen ručak ne samo što je fantastičnog ukusa, nego je i izdašan tako da će vaša porodica sigurno biti zadovoljna.
Sastav:
- 2 tikvice
- 600 g krompira
- 1 luk
- 250 g paradajza
- 100 g kačkavalja
- 200 g pirinča
- 600 ml vode
- peršun
- so, maslinovo ulje
Priprema:
Isecite tikvice i krompir na sitne kolutove, a zatim i luk i paradajz. Nauljite posudu za pečenje, pa ređajte samo jedan deo krompira, luka, tikvica i paradajza, stavite ulje, peršun, pirinač koji ste pre toga skuvali, malo izrendanog kačkavalja, pa onda opet ređajte tikvice, luk, paradajz, krompir, kačkavalj i na kraju malo ulja sipajte preko. Dve kašičice soli stavite u vodu i izlijte u kraj posude. Pek papir dobro namočite, pa njime prekrijte posudu i pa pecite u rerni 40 minuta na 180°C.