SA JEFTINIM SASTOJCIMA KOJE UGLAVNOM VEĆ IMATE NAPRAVITE SLOŽENAC OD TIKVICA I KROMPIRA: Musaka bez mesa bogatog ukusa

Napravite ovo jednostavno jelo sa tikvicama i krompirom i dobićete izdašan ručak za celu porodicu.

Printscreen/YT/Frische Rezepte

Ako želite nešto drugačije za ručak, ali nemate inspiraciju šta bi to moglo biti, onda uzmite u razmatranje ovaj predlog. Za promenu neće vam kao za većinu jela trebati meso. Pre uključivanja rerne biće vam potrebno da skuvate pirinač, a zatim da sve sastojke isečete i poređate u posudu za pečenje. Osim krompira, trebaće vam još i tikvice, paradajz i luk. Ovako spremljen ručak ne samo što je fantastičnog ukusa, nego je i izdašan tako da će vaša porodica sigurno biti zadovoljna.

Sastav:

  • 2 tikvice
  • 600 g krompira
  • 1 luk
  • 250 g paradajza
  • 100 g kačkavalja
  • 200 g pirinča
  • 600 ml vode
  • peršun
  • so, maslinovo ulje

Priprema:

Isecite tikvice i krompir na sitne kolutove, a zatim i luk i paradajz. Nauljite posudu za pečenje, pa ređajte samo jedan deo krompira, luka, tikvica i paradajza, stavite ulje, peršun, pirinač koji ste pre toga skuvali, malo izrendanog kačkavalja, pa onda opet ređajte tikvice, luk, paradajz, krompir, kačkavalj i na kraju malo ulja sipajte preko. Dve kašičice soli stavite u vodu i izlijte u kraj posude. Pek papir dobro namočite, pa njime prekrijte posudu i pa pecite u rerni 40 minuta na 180°C.