NAJBRŽA DOMAĆA PICA, KAO IZ RESTORANA: Bez kvasca i čekanja da testo naraste, a peče se samo 15 minuta

Napravite picu očas posla, a biće podjednako ukusna kao ona kupovna.

Shutterstock

Ukoliko ste ljubitelj tankog, hrskavog testa za picu, a uz to nemate previše vremena da čekate da testo naraste, verzija bez kvasca biće pravo rešenje.

Ovaj recept je utoliko praktičniji što ne morate da merite sastojke - umesto kuhinjske vage koristite čašu od jogurta zapremine 180 mililitara.

Sastojci:

Za testo:

  • 1 čaša jogurta
  • 2 čaše brašna
  • 2 kašike ulja
  • pola kesice praška za pecivo
  • prstohvat soli

Za nadev:

  • 100 ml kečapa
  • 150 g šunke
  • 100 g kačkavalja
  • 1 čaša pavlake
  • 4 čeri paradajza
  • nekoliko maslina
  • origano

Priprema:

U veću posudu sipajte prosejano brašno, dodajte prašak za pecivo, so, jogurt i ulje, pa sjedinite sve sastojke i zamesite testo. Razvucite testo oklagijom i stavite u pleh, pa ga premažite kečapom ili pelatom, poređajte iseckanu šunku, odozgo stavite pavlaku, iseckane crne masline, čeri paradajz, origano i izrendani kačkavalj, pa pecite na 200 stepeni petnaestak minuta.

Izvor: Stvar ukusa