Karfiol ne vole svi da jedu zbog jakog mirisa i ukusa, ali pripremljen kao pire, pa zapečen u rerni sa sirom je prilog kojem nećete odoleti. Čak i oni koji nisu ljubitelji tražiće repete. Odličan je prilog uz neko meso, kao što su krmenadle, ali možete da ga jedete samo sa salatom kada su napolju velike vrućine.
Sastojci:
- 400 g karfiola
- 2 čena belog luka
- peršun
- 4 kockice putera
- 1 kašičica parmezana
- 2 kašike pavlake za kuvanje
- mocarela
Priprema:
Karfiol operice, isecite na cvetove, a zatim ga blanširajte sa belim lukom. Procedite, dodajte puter (2 kockice), parmezan i pavlaku za kuvanje, pa štapnim mikeserom sve lepo sjedinite. Kada napravite pire sipajte u vatrostalnu posudu, pospite rendanom mocarelom, pa preko stavite još putera (2 kockice). Pecite u rerni na 230°C oko 15 minuta. Pospite seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa