PUNJENE TIKVICE - ZAPEČENE, A SOČNE: Mleveno meso pada u zaborav, potrebno vam je povrće i 3 vrste sira (VIDEO)

Lako i brzo napravite punjene tikvice, pa ih zapecite u rerni.

Printscreen/YT/Sapori d'Oriente

Tikvice su omiljeno letnje povrće koje nude bezbroj kombinacija za pripremu. Možete da napravite musaku, medaljone, punjene, pohovane... Apsolutno su savršene i super se uklapaju sa skoro svima namirnicama. Ako nemate ideju šta da pripremite za ručak ovaj jednostavan recept će vas oduševiti. Tri različite vrste sira koje se razvlači daju poseban šmek jelu. 

Sastojci:

  • 2 srednje velike tikvice 
  • 2 krompira 
  • 40 g parmezana 
  • 50 g prezli 
  • 1 pakovanje mocarele 
  • 40 g tvrdog sira 
  • 80 g tunjevine u ulju 

Priprema:

Tikvice presecite na pola po dužini, a zatim "meso" tikvica isecite uzduž i popreko, da napravite kvadrate. Stavite na pleh obložen pek papirom i prelijte maslinovim uljem. Posolite i pecite na 180°C oko 15 minuta. Izdubite sredinu tikvica. Krompir skuvajte, pa ispasirajte, dodajte sredinu tikvica, oceđenu tunjevinu, prezle, posolite i pobiberite, pa pospite beli luk u prahu. Dodajte parmezan i rendani tvrdi sir. Dobro promešajte, pa napunite tikvice, poređajte mocarelu i još jedan sloj punjenja preko. Pospite parmezanom i prelijte sa malo maslinovog ulja. Vratite u rernu na 180°C nekih 25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa