POHOVANE PAPRIKE PUNJENE SIROM, PA ZAPEČENE U RERNI: Jeftino i sočno jelo koje uspeva svima - prste da poližete!

Pohovane paprike punjene sirom su najbolji predlog za ručak.

Shutterstock

Paprike punjene sirom su omiljeni letnji obrok, ali napravite ih tako da im niko neće odoleti. Pečene paprike napunite sirom, pa uvaljajte u poh i zapecite u rerni. Priprema oduzima malo više vremena, ali rezultat je toliko dobar da vredi utrošenog vremena. Svi će im se radovati, posebno najmlađi. 

Sastojci:

  • 5-7 paprika
  • 300 g sira
  • 1 jaje
  • malo peršuna

Za poh: 

  • 2 jajeta
  • malo brašna
  • 100 g prezli

Za preliv: 

  • ostatak sira od punjenja
  • 2 jajeta
  • ostatak jaja od poha
  • 2-3 kašike ulja
  • 80 ml mleka 

Priprema:

Papriku operite i poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 200°C oko 15-20 minuta. Papriku zatim stavite u kesu i zatvorite i ostavite tako 30-40 minuta. Očistite ih. Sir pomešajte sa jajetom i seckanim peršunom. Napunite paprike, a zatim ih uvaljajte u brašno, pa  u jaja, a na kraju i u prezle. Stavite u vatrostalnu posudu koju ste prethodno nauljili. Pomešajte sir od punjenja koji vam je ostao, jaja, zatim jaja od poha što su ostala, ulje i mleko i sve dobro sjedintie. Prelijte preko paprika. Pecite na 200°C oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa