Lagani obroci su leti uvek dobro rešenje, a takvo je i ovo jelo sa povrćem i kobasicom. Brzo i lako se sprema, povrće se isecka i kratko isprži, a onda se prelije ukusnim sosom i zapeče u rerni. Na kraju ide i sir koji kada se istopi daje poseban šmek jelu, a zbog raznovrsnih namirnica ovo jelo će vas i zasititi.
Sastojci:
- 1 šargarepa
- 4 krompira
- 1 tikvica
- 1 crni luk
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 250 g kobasice (mogu i viršle)
- 150 g brokolija
- 150 g pečuraka
Za sos:
- 5 jaja
- 100 ml ulja
- 250 ml mleka
- 125 g brašna
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica sušenog peršuna
- 200 g tvrdog sira
Priprema:
Na ulju ispržite seckani crni luk, pa dodajte seckanu šargarepu i tikvicu. Nakon par minuta dodajte i sekcanu papriku, brokoli i krompir i dobro promešajte. Dodajte iseckanu kobasicu/viršle i pečurke, posolite i promešajte. Kad se proprži sipajte u vatrostalnu posudu. U jaja dodajte začine i umutite, pa sipajte brašno. Kada sjedinite sipajte ulje i mleko i prelijte preko povrća. Pecite na 180°C oko 40 minuta. Pospite sirom, pa vratite da se peče još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa