ZAPEČENO POVRĆE SA KOBASICOM: Vatromet boja i ukusa, a lagano je i zasitiće vas (VIDEO)

Raznovrsno povrće, kobasice i sir čine ovo jelo fantastičnim.

Printscreen/YT/Cookrate - Italia

Lagani obroci su leti uvek dobro rešenje, a takvo je i ovo jelo sa povrćem i kobasicom. Brzo i lako se sprema, povrće se isecka i kratko isprži, a onda se prelije ukusnim sosom i zapeče u rerni. Na kraju ide i sir koji kada se istopi daje poseban šmek jelu, a zbog raznovrsnih namirnica ovo jelo će vas i zasititi. 

Sastojci:

  • 1 šargarepa 
  • 4 krompira 
  • 1 tikvica 
  • 1 crni luk 
  • 1 crvena paprika 
  • 1 žuta paprika 
  • 250 g kobasice (mogu i viršle)
  • 150 g brokolija 
  • 150 g pečuraka

Za sos:

  • 5 jaja
  • 100 ml ulja
  • 250 ml mleka
  • 125 g brašna
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica sušenog peršuna 
  • 200 g tvrdog sira 

Priprema:

Na ulju ispržite seckani crni luk, pa dodajte seckanu šargarepu i tikvicu. Nakon par minuta dodajte i sekcanu papriku, brokoli i krompir i dobro promešajte. Dodajte iseckanu kobasicu/viršle i pečurke, posolite i promešajte. Kad se proprži sipajte u vatrostalnu posudu. U jaja dodajte začine i umutite, pa sipajte brašno. Kada sjedinite sipajte ulje i mleko i prelijte preko povrća. Pecite na 180°C oko 40 minuta. Pospite sirom, pa vratite da se peče još 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa