HRSKAVI PEČENI KROMPIR SA PRELIVOM OD PEČURAKA: Tajna sosa je u jednoj vrsti sira, a krompir pre pečenja pospite ovim

Recept za hrskavi pečeni krompir i kremaste pečurke je u nastavku.

Printscreen/Youtube/One day One recipe

Pečeni krompir je prilog koji svi vole, a sada kod kuće napravite tako da bude hrskav. Kada ga probate, stalno ćete praviti samo ovako.

A što se tiče sosa od šampinjona nema potrebe da se trudite previše jer će plavi sir obaviti sav posao. 

Sastojci:

  • 1 kg mladih krompira
  • 2 veća prstohvata brašna
  • so i biber
  • maslinovo ulje
  • 400 g pečuraka
  • 250 g plavog sira (ili nekog kačkavalja)

Priprema:

Krompir operite, osušite i isecite na komade željene veličine. Stavite ga u pleh, obložen pek papirom i rasporedite da ne budu jedan na drugom. Pospite krompir brašnom pa izmešajte rukama. Ponovo ga rasporedite. Dodajte so i biber i pospite maslinovim uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.

Za to vreme pripremite sos od šampinjona. Njih očistite ubrusom, nemojte ih prati. Isecite ih. Propržite na malo maslinovog ulja. U pržene pečurke dodajte kačkavalj na kockice i krčkajte dok se sir ne otopi.

Sos prelijte preko krompirića i uživajte.

Izvor: Stvar ukusa