CEO KROMPIR IZ RERNE DŽEJMIJA OLIVERA: Najukusniji ikada, a sprema se po jednostavnom receptu

Pečeni krompir je odličan prilog, a ako ga napunite sirom i šunkom može da prođe kao obrok. Naravno, možete da punite sastojcima po želji.

Printscreen/YT/ Jamie Oliver

Kada vam treba fantastičan prilog uz meso, kao što je pečeni krompir, napravite ga malo drugačije nego inače. Čuveni kuvar, Džejmi Oliver, je otkrio kako od samo 3 sastojka možete da napravite prilog koji će se svima svideti, a vi nećete potrošiti puno vremena. Bitno je samo da dobro utrljate ruzmarin i maslinovo ulje u krompir. 

Sastojci:

  • krompir
  • svež ruzmarin
  • maslinovo ulje

Priprema:

Krompir dobeo operite i stavite između 2 varjače i krenite da sečete (kao da želite kolutove da napravite). Varjače će sprečiti da isečete krompir do kraja, zato su obavezne. Ruzmarin samo sameljite u avanu, pa dodajte maslinovo ulje i dobro sjedinite. Svaki krompir dobro utrljajte ovom smesom i posolite. Pecite na 200°C dok ne bude gotov. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE