Ukoliko među vama ima ljubitelja italijanske kuhinje, dopašće vam se ova zdravija verzija pice Margarite. U testo se dodaju rendane tikvice, koje daju potpuno nov ukus pici, ai odlično se slažu uz paradajz i mocarelu.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 1 jaje
- malo soli
- 1-2 kašike brašna (količina brašna zavisi od vlažnosti tikvica, možda će vam trebati više)
- 1 paradajz
- 60 g sira po izboru (najbolje mocarela)
- origano, bosiljak
Priprema:
Narendajte tikvice na krupno rende. Posolite, promešajte i ostavite 5 minuta da tikvice puste sok. Iscedite tečnost iz tikvica. Dodajte jaje, so po ukusu, brašno. Zagrejte tiganj, rasporedite smesu. Pokrijte i pržite 4-5 minuta dok ne porumeni. Isecite paradajz i sir na krugove. Okrenite testo od tikvica. Stavite sir i paradajz. Posolite paradajz po ukusu. Pospite sušenim origanom i bosiljkom. Pokrijte i pržite još 3-5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE