Sarme od kiselog kupusa su najpoznatije i najomiljenije srpsko jelo, ali leti su mnogo teške za stomak. Predlažemo da naprvite letnju varijantu sarmica i to sa patlidžanom, a napinite ga krem sirom i orasima. Umesto oraha možete da koristite paradajz i biće osvežavajuće. Lagano i ukusno jelo dopašće vam se na prvi zalogaj, a priprema nije komplikovana.
Sastojci:
- 600 g patlidžana
- 300 g krem sira
- 50 g oraha
- 1 čen belog luka
- 50 g peršuna
Priprema:
Patlidžan isecite na trake, po dužini. Zatim ih ispecite na malo ulja u tiganju, ako imate gril tiganj još bolje. Orahe sitno iseckajte, možete i u blenderu da ih sameljete, a beli luk i peršun takođe sitno iseckajte. Pomešajte ove sastojke sa krem sirom i dobro sjedinite. Nafilujte svaki patlidžan i urolajte.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE