SANJIN RECEPT ZA SLOŽENAC SA TIKVICAMA: Dve vrste mesa, bukovače i preliv od pavlake - raskošno jelo bogatog ukusa

Naša čitateljka Sanja Nikolić nam je poslala neobičan recept za složenac sa tikvicama.

Sanja Nikolić

Dobro je poznato da su tikvice povrće koje ide uz sve. Sa time se slaže i naša čitateljka Sanja koja nam je poslala recept za složenac od mesa i tikvica čiji je recept u nastavku.

Izuzetno bogato i raskošno jelo sa telećim i svinjskim šniclama, pa sve to zaliveno pavlakom. Ovo je jedno od onih jela kojim ćete želeti da zadivite svoje goste i porodicu. A kako se pravi pročitajte u sledećim redovima.

Sastojci:

  • 1 kg pohovanih tikvica
  • 1 kg pohovanih telećih šnicli
  • 1 kg dinstanih svinjskih šnicli
  • 600 g dinstane bukovače
  • 300 g slanine
  • 400 g kačkavalja
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • nekoliko krompira
  • crni luk, šargarepa
  • beli luk, suvi začin, lovor, so
  • senf za šnicle
  • jaja i brašno za pohovanje

Priprema:

Tikvice iseći, posoliti, sačekati da puste vodu pa ih ispohovati u jajima i brašnu. Teleće šnicle takođe, predhodno izlupajte i premažite senfom, posolite pa pohujte. Svinjske šnicle dinstati sa belim lukom, i lovorom dok ne omekšaju. Bukovače iskidati na trakice pa izdinstati na crnom luku i šargarepi.

Ređanje: pohovane teleće snicle, tikvice, svinjske šnicle, bukovače, slaninica isečena na listiće, opet tikvice, obilno narendan kačkavalj, pa sve to ponavljati dok ima sastojaka, i na kraju posuti kačkavaljem.

Oko jela staviti na krupnije komade isečen krompir i zaliti pavlakom za kuvanje, malo posoliti krompir pre pečenja. Posudu poklopiti staviti u hladnu rernu i peći 2h na 180 stepeni.

Preko staviti iseckan peršun i čeri paradajz.

Recept poslala Sanja Nikolić

*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE