Tikvice su oduvek omiljene, ali postaju i sve popularnije jer se baš lako pripremaju. Svako ima neki svoj neobičan recept za pripremu ovog jednostavnog, a ukusnog povrća. Postoji milion načina na koje možete da spremate tikvice, a jedan od najukusnijih je svakako ovaj za šuplje tikvice punjene šunkom i pavlakom.
Sastojci:
- 250 g tikvica
- 100 g šunke
- 70 g čeri paradajza
- 2 čena belog luka
- 1 mladi luk
- malo peršuna
- 3 jajeta
- 50 g parmezana
- 50 g kisele pavlake
Priprema:
Tikvice isecite na debele kolutove, a zatim izvadite sredinu. Treba da ostane samo kolut od kore, ali malo deblji. U posudi pomešajte sitno seckanu šunku, pa posolite i pobiberite. Dodajte sitno seckani paradajz, mleveni čen belog luka, seckani mladi luk i peršun, kao i jaja, parmezan i pavlaku. Sve dobro sjedinite. Kolutove od tikvica stavite u tiganj u kojem ste zagrejali ulje, pa u unutrašnjost koluta sipajte kašiku smese. Pržite s obe strane po nekih 4 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE