KROMPIR U PARADAJZ SOSU: Krčkanje će ga učiniti ukusnijim - zaboravićete na sve druge pripreme

Krčkajte krompir u paradajz sosu i napravićete prilog koji će se pamtiti po dobrom ukusu.

Printscreen/YT/Dozus Cook

Krompir spada u omiljenu namirnicu u celom svetu. Može da se priprema na najrazličitije načine i svaki je neverovatno ukusan. Predlažemo vam da napravite krompir u paradajz sosu kao prilog, a možete da ga služite i sa kuvanim mesom. Takođe, ovako pripremljeno jelo možete da jedete kao obrok, a toliko se lako sprema da ćete mu se stalno vraćati. 

  • Sastojci:
  • 1,3 kg krompira 
  • 2 crna luka 
  • 1 šargarepa 
  • 1 čen belog luka 
  • 2 kašike paradajz paste 
  • 1 kašičica timijana 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 500 ml vode 
  • lovorov list
  • 1 veza peršuna 

Priprema:
Crni luk i šargarepu sitno iseckajte i propržite. Kada povrće omekša dodajte i sitno seckan beli luk. Nakon minut, dva dodajte i krompir koji ste prethodno oljuštili, oprali i isekli na kockice. Sipajte preko paradajz pastu, posolite, pobiberite, pospite timijanom i slatkom paprikom, pa dobro pormešajte, da se sve lepo sjedini. Sipajte vodu i dodajte lovorov list. Krčkajte dok ne krene da vri, pa poklopite i krčajte još 40 minuta. Pospite seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE