Pečeni krompir je prilog koji niko neće odbiti, a može da se sprema na milion načina, od najednostavnijih recepta, do onih koji uključuju malo neobičnije sastojke. Priprema se drugačije nego što ste navikli, a ali je upravo zbog tog načina i hrksaviji. Aromatičan, sa dodatkom sira postaće omiljeni prilog svakoga. Recept postaje sve popularniji na društvenoj mreži Instagram, a za 4 dana ima preko 200.000 pregleda.
- Sastojci:
- 6 kašika slanog putera
- 6 čenova belog luka
- 1/2 šolje parmezana
- 1 kašika ruzmarina
- krompir
Priprema:
Puter istopite, pa dodajte mleveni beli luk. Dobro promešajte, pa dodajte parmezan i ruzmarin. Posolite i pobiberite, pa promešajte. Krompir dobro operite, pa ga isecite na polutke. Zatim svaku polutuku zasecite na kockice (prvo prođete nožem po dužini, a zatim i širini, ali ne do kraja). Dno tepsije premažite smesom sa puterom, pa poređajte polutke krompira (okrenite ravnu stranu na dole). Premažite ulje, pa posolite i pobiberite. Pecite na 220°C oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE