Pasulj je tradicionalno srpsko jelo bez kojeg ne možemo da zamislimo hladno vreme. Dugo se kuva sa suvim mesom i kada ga spremite može da se jede 2 dana. Postoji dosta jela koja možete da spremite sa pasuljem, a mi vam predlažemo da isprobate italijanski recept koji se pravi tako što se pasulj pomeša sa zelenim povrćem, kao što je kelj i spanać. Lepo izgleda, a o ukusu da i ne govorimo. Ako želite da bude vegansko jelo onda samo izbegnite parmezan.
- Sastojci:
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 2 konzerve belog pasulja
- 8 grančica timijana
- 1 kašičica osušenog ruzmarina
- 1 kašika suvog kvasca
- 400 ml bujona od povrća
- 80 g iseckanog kelja
- 80 g iseckanog spanaća
- malo parmezana
Priprema:
Luk i beli luk sitno iseckajte i propržite na malo ulja. Zatim dodajte timijan i ruzmarin i mešajte dok luk ne dobije zlatnu boju. Dodajte u tiganj i proceđeni pasulj koji ste prethodno i oprali, sipajte malo vode i promešajte. Dodajte kvasac i bujon i opet promešajte. Ostavite da lagano krčka 10-15 minuta, dok tečnost u tiganju ne postane gusta i sjajna. Dodajte seckani kelj i mešajte dok se ne skuva, pa ako je potrebno dodajte još malo vode. Kada se dobro sjedini sa pasuljem, dodajte spanać i promešajte. Ako želite pospite parmezanom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE