POLJSKI RECEPT ZA PLJESKAVICE OD KUVANIH JAJA: U vodu u kojoj se kuvaju obavezno dodajte jedan sastojak

Pljeskavice od kuvanih jaja mogu da budu odlično posluženje za slavski sto.

Printscreen/YT/ RBB Recipes

Pljeksavice se prave od mlevenog mesa, a najpoznatija je gurmanska. Osim mesa, mogu se praviti i od povrća, kao što su tikvice, krompir... Sva ova jela su ukusna i laka za pripremu, pa vam donosimo još jedan recept koji će vas oduševiti. Reč je pljeskavicama koje se prave od kuvanih jaja. Zanimljivo, jeftino i ukusano jelo kojem senf daje poseban šmek. U vodu dok kuvate jaja obavezno dodajte sirće jer ono može da otopi kalcijum-karbonat od kog je sačinjena ljuska jajeta. Tako će se ljuska stanjiti, a samim tim se i daleko lakše ljuštiti.

  • Sastojci:
  • 6 jaja
  • peršun
  • 1 kašika senfa 
  • 2 kašičice crnog luka u prahu 
  • 2 kašike prezli
  • 2 kašike sirćeta 

Priprema:
U ključalu vodu dodajte sirće i stavite jaja (5 komada). Kuvajte tačno 9 minuta, a onda sipajte hladnu vodu. Iseckajte jaja, pa dodajte seckani peršun, senf, crni luk u prahu i jaje (živo). Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Na kraju dodajte prezle i opet lepo promešajte. Oblikujte pljeskavice, pa ih uvaljajte u prezle i pržite u dobro zagrejanom ulju. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE