Pljeksavice se prave od mlevenog mesa, a najpoznatija je gurmanska. Osim mesa, mogu se praviti i od povrća, kao što su tikvice, krompir... Sva ova jela su ukusna i laka za pripremu, pa vam donosimo još jedan recept koji će vas oduševiti. Reč je pljeskavicama koje se prave od kuvanih jaja. Zanimljivo, jeftino i ukusano jelo kojem senf daje poseban šmek. U vodu dok kuvate jaja obavezno dodajte sirće jer ono može da otopi kalcijum-karbonat od kog je sačinjena ljuska jajeta. Tako će se ljuska stanjiti, a samim tim se i daleko lakše ljuštiti.
- Sastojci:
- 6 jaja
- peršun
- 1 kašika senfa
- 2 kašičice crnog luka u prahu
- 2 kašike prezli
- 2 kašike sirćeta
Priprema:
U ključalu vodu dodajte sirće i stavite jaja (5 komada). Kuvajte tačno 9 minuta, a onda sipajte hladnu vodu. Iseckajte jaja, pa dodajte seckani peršun, senf, crni luk u prahu i jaje (živo). Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Na kraju dodajte prezle i opet lepo promešajte. Oblikujte pljeskavice, pa ih uvaljajte u prezle i pržite u dobro zagrejanom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE