JEDNOSTAVAN RECEPT ZA PUNJENE PEČURKE: Bogati fil i sir koji se topi ih čine savršenim predjelom za sve prilike (VIDEO)

Napunite pečurke odličnim nadevom i ispecite u rerni.

Printscreen/YT/Home kitchen with Danny

Punjene pečurke su idealno slavsko predjelo, ali možete da ih služite i kada vam dođu gosti, mada i za večeru su super rešenje. Jednostavno se pripremaju, ne odzimaju puno vremena, a preukusne su. Postoje razni recepti za punjene pečurke, a osim što se izdvajaju po ukusu i vrlo su zasitne. Ako vam je potrebno predjelo za Svetog Nikolu, napravite posnu varijantu tako što ćete šunku zameniti npr. paprikom, a krem sir i tvrdi sir posnim verzijama. 

  • Sastojci:
  • 9 većih pečuraka 
  • 1 mladi luka 
  • 200 g šunke (može paprika)
  • 300 g krem sira (može biljni)
  • 1 kašičica slatke paprike
  • peršun
  • 120 g tvrdog sira (može biljni)

Priprema:

Pečrukama skinite dršku i očistite ih ubrsom. Nemojte da ih perete jer će upiti vodu. U zagrejanom tiganju ispržite seckane drške od pečuraka i seckani mladi luk. Nakon 5 minuta dodajte i seckanu šunku i pržite još 5 minuta. Posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Promešajte i ostavite još minuta, a zatim sklonite sa šporeta i dodajte krem sir seckani peršun. Dobro sjedinite. Pečurke kratko propržite, pa napunite filom i ređajte u podmazanu tepsiju. Pospite ih rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE