Ako ste ljubitelj kineske kuhinje, onda obavezno pripremite kinesku mešavinu na 3 različita načina. Možete da je pravite sa pirinčem, svinjetinom ili piletinom, ali i kus kusom ili nudlama. Vrlo se jednostavno pravi i ne zahteva puno vremena, a preukusna je. Prvi i treći recepti lako mogu da budu posni, samo puter zamenite posnim margarinom.
- Sastojci:
- Za prvi recept:
- 1 kesa kineske mešavine
- 200 g pirinča
- 1 kocka putera
- malo soja sosa
Priprema:
Istopite puter u tiganju, pa dodajte mešavinu. Dok se mešavina krčka, pirinač operite i kratko skuvajte, pa procedite i dodajte u mešavinu. Sipajte par kašika soja sosa i začinite po želji. Promešajte.
- Sastojci:
- Za drugi recept:
- 1 kesa kineske mešavine
- 300 g svinjskog mesa (piletine)
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika sirćeta
- 5 kašika meda
- malo brašna
- 2 čena belog luka
- 1 kocka putera
Priprema:
Svinjsko meso isecite na kockice, pa posolite i pobiberite. Uvaljajte u brašno, pa propržite na istopljenom puteru. Pred kraj dodajte sitno seckani beli luk, soja sos, sirće i meda. Promešajte i pržite još kratko. Zatim dodajte kinesku mešavinu i sipajte malo vode, pa kuvajte, uz mešanje dok ne bude gotovo.
- Sastojci:
- Za treći recept:
- 1 kesa kineske mešavine
- 200 g kus kusa (mogu i nudle)
- 1 kašičica karija
- 1 kocka putera
- malo bujona
Priprema:
Kinesku mešavinu propržite na istopljenom puteru, pa dodajte kari i začine po želji. Kus kus skuvajte, a zatim dodajte u mešavinu. Sipajte malo bujona (pravi se tako što kocku supe pomešate sa vrelom vodom) i promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE