Batat, ili sladak krompir, kako ga mnogi nazivaju, je bogat vitaminima, mineralima i dijetalnim vlakanima, a visoki sadržaj beta-karotena ga svrstava u namirnice korisne za naše zdravlje. Batat možete da kuvate ili pečete, a da bi se sačuvali ukus, aroma, pa i boja, kuvajte oljušteni koren na pari oko pola sata. Mada, možete i da ga isečete na veće kocke da brže omekša. U nastavku pogledajte recept za ukusan prilog od ovog povrća - pire.
- Sastojci:
- 2 slatka krompira
- so, biber, maslac
- 1-2 čaše mleka
Priprema:
Batat oljuštite, isecite na manje komade i skuvajte. Kada omekša, procedite, dodajte mleko, so, biber i maslac pa sve lepo mikserom umutite dok ne dobijete kremastu smesu. Servirajte uz ribu ili bilo koju vrstu mesa.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE