NAJBOLJI RECEPT ZA TEKSAŠKI KROMPIR: Jedinstveni hladni prilog koji se odlično slaže uz pečenje - može i za post

Ako do sada niste pravili, vreme je da probate teksaški krompir.

Printscreen/YT/Cookrate - Italia

Krompir je spada u najpopularnije povrće i to u celom svetu. Od njega mogu da se prave najrazličitija jela ili prilozi. Možete da ga punite, pečete, pravite pomfrit ili musaku..., a kako se približavaju praznici mi predlažemo da napravite teksaški krompir.Odličan je prilog uz pečenje ili drpano prase, a služi se hladan.Meša se sa krastavcem i lukom, a onda se dodajte zanimljivi preliv koji ovaj prilog čini još ukusnijim. Ovaj prilig možete da napravite i u posnoj varijanti, samo promemenite mrsne sastojke u posne. 

  • Sastojci:
  • 200 g crnog luka 
  • 150 g jogurta (posna kisela pavlaka)
  • 1 kašičica šećera (ne puna) 
  • 1 kašičica soli 
  • 700 g krompira 
  • 300 g kiselih krastavaca 
  • 20 g mladog luka 
  • 15 g mirođije 
  • Za sos: 
  • 50 ml mleka (biljno mleko)
  • 1 kašičica belog luka u prahu 
  • 1 kašičica senfa 
  • 150 ml maslinovog ulja
  • 1 kašika sirćeta 

Priprema:
Krompir skuvajte i kada se ohladi isecite na kockice. Crni luk isecite na rebarca, pa posolite, pošećerite i dodajte jogurt. Dobro promešajte i ostavite da odstoji 20 minuta. U posudi u kojoj ćete servirati pomešajte krompir i luk sa jogurtom. Dodajte i seckane kisele krastavce, mladi luk i mirođiju. Dobro promešajte. U blenderu pomešajte mleko, beli luk u prahu, maslinovo ulje, sirće, senf, so i biber. Dobro izblendirajte i sipajte preko salate. Promešajte i ohladite, pa služite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE