SLANA TORTA SA PALAČINKAMA: Svaki sloj se filuje bešamelom i pečurkama, a na kraju posipa sirom - predivno

Slane palačine su jednako ukusne kao i slatke, pa od njih napravite najlepšu slanu tortu.

Printscreen/YT/ Frische Rezepte

Slane torte se obično pripremaju za slave i praznike ili neke svečane proslave. Postaju sve popularnije i mogu da se naprave od najrazličitijih sastojaka, a mogu i da se služe za večeru ili kada vam dođu prijatelji. Ako volite palačinke, a retko ko ih ne voli, onda neka vaš izbor bude ova slana torta koja se pravi sa palačinkama, a premazuje se bešamel sosom i pečurkama. Na kraju slanu tortu pospite sirom. Preukusno jelo koje će se svima dopasti. 

  • Sastojci:
  • 3 jajeta 
  • 500 ml mleka 
  • 250 g brašna
  • 1 kašičica soli 
  • 1 kašičica šećera 
  • 1 kašika ulja
  • Za nadev: 
  • 3 jajeta 
  • 1 crni luk
  • 750 g pečuraka
  • malo mirođije 
  • 1 čen belog luka 
  • 2 kašike grčkog jogurta
  • Za bešamel:  
  • 2 kašike putera 
  • 3 kašike brašna
  • 500 ml mleka 
  • malo muskatnog oraščića 
  • 150 g tvrdog sira 

Priprema:
Umutite jaja i dodajte mleko, brašno, ulje, so i šećer. Dobro umutite smesu, pa kutlačom sipajte u zagrejani tiganj, koji ste premazali uljem. Pržite palačinke. Stavite jaja da se kuvaju. Za to vreme iseckajte crni luk i pečruke. U tiganju ih propržite, pa dodajte mleveni beli luk. Procedite pečurke i luk u posudu, pa dodajte rendana kuvana jaja, seckanu mirođiju i jogurt. Dobro sjedinite. Istopite puter, pa dodajte brašno i pržite kratko dok ne dobije boju. Pazite da ne izgori. Zatim sipajte mleko i kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Dodajte i malo muskatnog oraščića. Na pleh stavite pek papir, pa na njega stavite palačinku. Premažite je bešamelom, pa nadevom i tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke. Poslednji sloj je bešamel sos i preko njega pospite rendani sir. Pecite na 180°C oko 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE