Počela je sezona slava i svaka domaćica traži recpet kojim može da se istakne. Kako su slane torte popularne i rado viđene na slavskoj trpezi mi vam predlažemo da napravite neodoljivu oblanda slanu tortu. Premazuje se mlevenim mesom, pečurkama, majonezom i sirom koji je čine još ukusnijom. Upotpunite slavsku trpezu predivnim predjelom, a svaki gost će hvaliti vaše kulinarske sposobnosti. 

  • Sastojci:
  • 7 listova oblandi 
  • 500 g mlevenog mesa
  • 400 g šampinjona
  • 1 crni luk
  • 1 veliki paradajz
  • 150 g sira
  • svež peršun
  • majonez

Priprema:
U tiganju propržite iseckane pečurke, pa ih izvadite. U isti dodajte krupnije sečen crni luk, pa kada omekša dodajte mleveno meso i propržite. Oblande isecite u obliku kruga. Stavite jednu na pleh i preko stavite obruč. Premažite je majonezom, pa sipajte trećinu mlevenog mesa. Stavite drugu oblandu, premažite majonezom, pa sipajte perčurke i dodajte rendani sir. Zatim stavite sledeću oblandu i premažite majonezom, pa sipajte drugu trećinu mlevenog mesa. Još jednu oblandu stavite preko, pa poređajte paradajz isečen na kriške i preko pospite seckani peršun. Stavite još jednu obladnu, premažite majonezom i rasporedite preostale pečurke i pospite sir. Stavite šestu oblandu, pa sipajte poslednju trećinu mesa i na kraju zatvorite oblandom. Pecite na 180°C nekih 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE