Počela je sezona slava i svaka domaćica traži recpet kojim može da se istakne. Kako su slane torte popularne i rado viđene na slavskoj trpezi mi vam predlažemo da napravite neodoljivu oblanda slanu tortu. Premazuje se mlevenim mesom, pečurkama, majonezom i sirom koji je čine još ukusnijom. Upotpunite slavsku trpezu predivnim predjelom, a svaki gost će hvaliti vaše kulinarske sposobnosti.
- Sastojci:
- 7 listova oblandi
- 500 g mlevenog mesa
- 400 g šampinjona
- 1 crni luk
- 1 veliki paradajz
- 150 g sira
- svež peršun
- majonez
Priprema:
U tiganju propržite iseckane pečurke, pa ih izvadite. U isti dodajte krupnije sečen crni luk, pa kada omekša dodajte mleveno meso i propržite. Oblande isecite u obliku kruga. Stavite jednu na pleh i preko stavite obruč. Premažite je majonezom, pa sipajte trećinu mlevenog mesa. Stavite drugu oblandu, premažite majonezom, pa sipajte perčurke i dodajte rendani sir. Zatim stavite sledeću oblandu i premažite majonezom, pa sipajte drugu trećinu mlevenog mesa. Još jednu oblandu stavite preko, pa poređajte paradajz isečen na kriške i preko pospite seckani peršun. Stavite još jednu obladnu, premažite majonezom i rasporedite preostale pečurke i pospite sir. Stavite šestu oblandu, pa sipajte poslednju trećinu mesa i na kraju zatvorite oblandom. Pecite na 180°C nekih 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem