Karfiolje zdravo i ukusno povrće koje možete da spremite na najrazličitije moguće načine. Postoji kiseli iz turšije, pohovani, a pripremite i ovaj u sosu od paradajza. Predivan prilog koji se odlično slaže uz meso se pravi lako i od jeftinih sastojaka, a obavezno dodajte i paprike. Ovako pripremljeni karfiol možete da jedete i kao zasebno jelo, samo sa parčetom hleba.
- Sastojci:
- 1 karfiol
- 1 crni luk
- 2 paprike
- 2 srednja paradajza
- 2-3 čena belog luka
- 100 ml paradajza sosa
- 2 kašičice šećera
Priprema:
Karfiol isecite na cvetove, pa kuvajte u ključaloj i posoljenoj vodi nekih 10-12 minuta. U tiganju propržite crni luk isečen na rebarca, a kada omekša dodajte papriku isečenu na trake. Poklopite i dinstajte nekih 5-7 minuta. Zatim dodajte seckani paradajz i mleveni beli luk, pa posolite. Zatim dodajte paradajz sos i onda pospite šećerom, pa promešajte. Dodajte proceđeni karfiol, pa poklopite i krčkajte još 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE