PAPRIKE PUNJENE PILETINOM I PEČURKAMA: Slojevi omiljenih sastojaka, a između jogurt - poješćete ih u slast (VIDEO)

Paprike punjene pečurkama i belim meso će svako zavoleti već na prvi zalogaj.

Printscreen/YT/Tasty Life

Punjene paprike su jelo koje se često sprema u Srbiji za ručak. Prave se tako što ih napunite mlevenim mesom i pirinčem, pa se krčkaju u paradajz sosu. Postoje i oni recepti za parike punjene sirom, pa pohovane, a najpopularnije u zimskom periodu su pečene punjene paprike.Za promenu ih napravite tako što ćete ih napuniti belim mesom i pečurkama, a onda ih pospite sirom. Preukusan ručak ili večera za celu porodicu. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 3 velike paprike
  • 250-300 g pečuraka 
  • 300 g pilećeg filea 
  • 1 kašičica začina za piletinu
  • 1 čen belog luka
  • 200 g tvrdog sira 
  • 200 g jogurta 
  • peršun

Priprema:
Paprike presecite na pola po dužini, pa ih očistite. Pečurke i belo meso isecite na kockice. Meso stavite u posudu, pa posolite i pobiberite, pospite začinom za piletinu i prelijte ulje. Lepo promešajte, pa dodajte mleveni beli luk. Svaku polutku paprike posolite i pobiberite, pa premažite uljem. Ubacite malo pečuraka, pa rendanog tvrdog sira, premažite jogurtom, a onda dodajte belo meso. Opet premažite jogurtom i pospite sirom. Poređajte u tepsiju i pecite na 180°C oko 35-40 minuta. Gotove paprike pospite seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE