MAFINI OD MLEVENOG MESA I POVRĆA: Sočni zalogaji za sve prilike i svačiji džep - samo pomešajte sastojke i ispecite

Mafini od mlevenog mesa će vas oduševiti na prvi zalogaj.

Printscreen/YT/Goodful

Mafinise prave u celom svetu, a svaka zemlja ima svoj tajni recept. Ukusni su i slani i slatki, a danas postoji toliko načina na koje možete da ih napravite.Uglavnom se koristi testo ili jaja, a mi vam predlažemo da probate i ove neobične od mlevenog mesa. Dodajte mu ostale sastojke i sjedinite smesu, a onda sipajte u kalup za mafine i ispecite.Dobićete ukusno i zanimljivo predjelo za neke svečane prilike, ali i super večeru. 

  • Sastojci: 
  • 500 g mlevenog svinjskog mesa
  • 3 belanceta
  • 250 g ovsenih pahuljica 
  • 1 crni luk
  • 2 štapa celera
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1/2 kašičice mlevenog kima 
  • 1/2 kašičice mlevenog timijana

Priprema:
U posudu sipajte mleveno meso, pa dodajte belanca, ovsene pahuljice, seckani crni luk, seckani celer, mleveni beli luk, slatku papriku, so, biber, mleveni kim i mleveni timijan. Lepo sjedinite, pa sipajte u kalup za mafine koji ste prethodno malo nauljili. Malo poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 30-35 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE