RIŽOTO SA 3 VRSTE PEČURAKA: I Italijani će vam tražiti recept za ovaj specijalitet

Ako želite da rižoto bude kremast ne zaboravite da koristite bujon.

Stvar Ukusa

Pirinač, parmezan, maslac, bujon, luk... to su osnovni sastojci za pravljenje klasičnog rižota, tradicionalnog italijanskog jela koje se može pripremiti u bezbroj varijanti.U njega možete da stavite gotovo sve, od mesa do povrća, a ovog puta napravite pravi specijalitet sa čak 3 vrste pečuraka. Ovo jelo je idealno ako ste u žurbi, a želite da pojedete nešto kvalitetno. 

  • Sastojci:
  • 5 šampinjona
  • 2 portobelo pečurke 
  • 9 šitaki pečuraka 
  • 200 g pirinča 
  • 100 g tvrdog sira 
  • 50 g parmezana 
  • 1 l bujona 
  • 1 crni luk 
  • 4 čena belog luka

Priprema:

Isecite crni i beli luk, pa propržite u tiganju na malo ulja. Dodajte isečene pečurke i nastavite da pržite. Zatim dodajte pirinač, pa sipajte bujon (kocku supe pomešajte sa 1l vrele vode). Kuvajte dok ne ishlapi. Na kraju dodajte i rendani sir i parmezan, pa promešajte.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE