TIKVICE I PAPRIKE ZAPEČENE SA SIROM I JAJIMA: Jeftino i lako - ručak za koji ćete tražiti repete

Ispecite tikvice i povrće u rerni i napravite predivan ručak za celu porodicu.

Printscreen/YT/Essen Kochen

Dolazi lepo vreme i tada umesto jake i masne hrane želimo nešto laganije. Polako kreće sezona raznovrsnog voća i povrća, ali tikvice možete da nađete tokom cele godine. Naš predlog za današnji ručak jeste da napravite ukusno jelo od povrća preliveno sirom i jajima. Priprema je nikad lakša, a sve što treba da uradite jeste da kratko propržite tikvice, papriku i ostalo povrće i onda pomešate sa smesom od jaja, pa zapečete u rerni. 

  • Sastojci:
  • 1 ljubičasti luk
  • maslinovo ulje
  • 2-3 šargarepe
  • 2 paprike
  • 2-3 tikvice
  • 3 jajeta
  • 300 ml mleka 
  • 4 kašike brašna 
  • 200 g tvrdog sira 

Priprema:

Krupnije isecite luk, pa propržite na malo maslinovog ulja, pa dodajte seckanu šargarepu. Promešajte, a posle 5 minuta dodajte seckanu papriku. Kada povrće omekša dodajte i seckane tikvice, pa posolite i pobiberite, a onda poklopite i krčkajte 12 minuta. Jaja posolite i pobiberite, pa umutite, a onda dodajte mleko i rendani sir. Lepo sjedinite. U nauljenu vatrostalnu posudu poređajte povrće, a onda prelijte smesom od jaja i sira. Malo promešajte i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE