SAVRŠENO KREMAST PIRE KROMPIR: Mleko i puter treba da budu topli, a jedan iznenađujuć sastojak je ključan

Pire krompir možete da služite uz ćufte u paradajz sosu.

Shutterstock

Krompir je jedna od najrasprostranjenijih i najjeftinijih namirnica, a može da se koristi u raznim receptima, od supa, peciva, glavnih jela... Najviše se koristi kao prilog i to pečeni ili pire. Sigurno ste milion puta do sada pravili pire krompir jer je to jedan od recepata koji svi odmah nauče, zbog jednostavne pripreme. Ali, da bi pire bio savršeno kremast i ukusan, bitno je da znate da ga spremite. Nije to samo kuvanje, nego je bitno i koje sastojke dodajete, kao i da li su topli ili hladni. U nastavku teksta pročitajte kako da ga spremite da bude aromatičan i kremast. 

  • Sastojci:
  • 1 kg krompir
  • 3 čena belog luka
  • 1 šolja mleka
  • 2 kašike putera

Priprema:
U šerpu sipajte vodu i posolite, pa ostavite da provri. Zatim dodajte krompir koji ste oljuštili i isekli, kao i cele čenove belog luka. Smanjite temepraturu i kuvajte dok ne omekša, nekih 15-20 minuta. Pred kraj kuvanja, u posebnoj šerpi zagrejte mleko i puter. Krompir i luk procedite, pa dodajte mleko i puter. Dobro ispasirajte i pire krompir je spreman. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE