KAKO SE PRAVI BEĆARAC SA MESOM: Brzinsko jelo sa povrćem je super izbor za ručak

Za ručak predlažemo da napravite ukusni bećarac sa povrćem i mesom.

Stvar Ukusa

Bećarac je jelo koje se najčešće priprema leti i na proleće, jer je lagano, a i pijace su tada pune raznovrsnog povrća. Potrebni su vam paradajz, paprika i pirinač, ali možete da dodajte sastojke po želji. Ako spadate u one koji ne mogu da zamisle ručak bez mesa, mi vam predlažemo da napravite bećarac po našem receptu. Izuzetno je ukusan, a lako se sprema. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 500 g svinjskog ili pilećeg mesa
  • 8 većih paprika
  • 7 paradajza
  • malo pirinča
  • 1 crni luk
  • 2 tikvice 

Priprema:
U većoj šerpi na malo ulja prodinstajte sitno seckani crni luk, pa dodajte seckano meso po izboru. Posolite i pobiberite, pa kada se meso prorpži dodajte seckane paprike, paradajz i tikvice. Sipajte pola čaše vode, pa poklopite i ostavite da se krčka. Kad povrće pusti sok dodajte pirinač i kuvajte dok sve ne omekša. Začinite po želji. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa