TIKVICE PUNJENE KROMPIROM I PAPRIKOM: Ukusan ručak za celu porodicu za manje od 1.000 dinara

TIkvice punjene povrćem i jajima su uvek dobar izbor za obrok.

Printscreen/YT/Frische Rezepte

Od tikvica možete da pravite najraznovrsnija jela, kao što su pohovane, pljeskavice, punjene..., ali pošto imaju neutralan ukus njih možete da dodate i u čokoladnu tortu. Ako volite da ih jedete, mi predlažemo da napravite tikvice punjene povrćem i jajima. Lako se spremaju, a svideće se celoj porodici. 

  • Sastojci:
  • 3-4 tikvice
  • 1/2 kašike
  • 1/2 crnog luka
  • maslinovo ulje
  • 1 krompir
  • 1/2 žute paprike
  • 1/2 crvene paprike
  • 300 g pečuraka 
  • 2 čena belog luka 
  • 8 jaja

Priprema:
Tikvice isecite na pola, pa izdubite. Zatim ih kuvajte 2 minuta u ključaloj vodi, a onda izvadite i ostavite da se malo ohlade. U tiganju na malo maslinovog ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša dodajte i sitno seckani krompir. Posle 2-3 minuta dodajte i sitno seckanu papriku, kao i pečruke. Promešajte, pa posolite i pobiberite. Opet promešajte, pa dodajte mleveni beli luk. Ostavite da se povrće krčka još 15 minuta, ili sve dok  ne omekša. Napunite tikvice dobijenom smesom. Odvojite žumance od belanaca, pa svaku tikvicu zatvorite žumancetom. Tikvice poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40-45 minuta.

Izvor: Stvar ukusa