PILEĆE FAHITE - ČUVENI MEKSIČKI SPECIJALITET: Profi kuvar otkrio fantastičan recept

U tortilju dodajte namirnice koje želite i napravite čuvene fahite.

Printscreen/YT/ Chef Jack Ovens

Profesionalni kuvar je na svom YouTube kanalu otkrio kako da napravite čuveni meksički specijalitet - fahite. Tortiljenapunite nadevima po vašoj želji, a naš predlog je belo meso, gvakamole sos, sir, pavlaka, a ako volite pikantnu hranu onda dodajte i ljutu papričicu.Fahite su popularno i ukusno jelo, a prave se vrlo jednostavno. Tortilje možete da kupite, a možete i sami da probate da napravite.

  • Sastojci: 
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kg belog mesa 
  • 2 crna luka 
  • 1 crvena paprika 
  • svež origano 
  • 2 kašičice slatke paprike
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 2 kašičice crnog luka u prahu
  • 2 kašičice belog luka u prahu
  • 2 kašičice šećera
  • 2 kašičice kukuruznog skroba
  • 2 kašičice soli
  • 2 kašičice čilija u prahu
  • 1/2 kašičice biber
  • tortilja 
  • Za gvakamole: 
  • 1 avokada 
  • 1/2 ljubičastog luka 
  • 2 paradajza 
  • svež korijander
  • 1 limun
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • Još:
  • zelena salata 
  • ljuta papričica 
  • tvrdi sir 
  • pavlaka

Priprema: 
U posudi pomešajte slatku papriku, mleveni kim, crni luk u prahu, beli luk u prahu, šećer, skrob, so, čili u prahu i biber. Dobro sjedinite. Sipajte preko mesa koje ste isekli na kockice, pa dobro sjedinite. Dodajte seckani origano, rendanu koru limuna i maslinovo ulje, pa opet dobro sjedinite. Pokrijte providnom folijom. U drugoj posudi pomešajte crni luk isečen na rebarca, kao i papriku isečenu na trake. Ostavite u frižideru da se marinira najmanje pola sata, a najviše 24 sata. Avokado očistite i ispasirajte viljuškom. Ljubičasti luk, paradajz i korijander, pa dodajte sok od limuna i maslinovo ulje. Posolite i dobro sjedinite sve. U tiganju zagrejte malo ulja, pa propržite papriku i luk, a kada povrće omekša dodajte i meso. Pržite dok ne bude gotovo. Na tortilju stavite gvakamole sos, onda dodajte meso, zelenu salatu, seckanu ljutu papričicu, pavlaku, rendani sir... Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa