Piletinu, tačnije filete, u sosu od mleka i spanaća možete da poslužite uz kuvani pirinač, najbolje po receptu Džejmija Olivera! Ako više volite paste, dobar izbor su domaće njoke. I ne zaboravite na svežu salatu!
Sastojci:
- 4 pileća fileta
- 2 kašike ulja
- 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 200 g svežeg spanaća, iseckanog
- 1 šolja mleka
- so i biber po ukusu
- prstohvat muskatnog oraščića
Priprema:
Zagrejte ulje u velikom, dubljem tiganju, na srednjoj temperaturi. Dodajte iseckani crni luk i beli luk i pržite dok ne postanu mekani i staklasti. Dodajte pileće filete i pržite ih sa svake strane dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Sklonite meso iz tiganja i ostavite ga sa strane.
U istom tiganju dodajte iseckani spanać i dinstajte ga dok se ne omekša. Vratite pileće filete u tiganj. Posolite, pobiberite i dodajte prstohvat muskatnog oraščića po ukusu. Prelijte sve mlekom i smanjite temperaturu. Kuvajte jelo još 5-7 minuta, dok se sos malo zgusne.
Proverite da li su pileći fileti potpuno kuvani. Ako je potrebno, produžite kuvanje još nekoliko minuta. Sklonite tiganj sa šporeta i ostavite jelo da se malo prohladi pre serviranja.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa