PILETINA U BELOM SOSU SA SPANAĆEM: Meki fileti u savršenom umaku, čista desetka za ljubitelje blagih ukusa

Napravite piletinu na nešto drugačiji način, u umaku od mleka i spanaća.

Shutterstock/vkuslandia

Piletinu, tačnije filete,  u sosu od mleka i spanaća možete da poslužite uz kuvani pirinač, najbolje po receptu Džejmija Olivera! Ako više volite paste, dobar izbor su domaće njoke. I ne zaboravite na svežu salatu!

Sastojci:

  • 4 pileća fileta
  • 2 kašike ulja
  • 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 200 g svežeg spanaća, iseckanog
  • 1 šolja mleka
  • so i biber po ukusu
  • prstohvat muskatnog oraščića

Priprema:

Zagrejte ulje u velikom, dubljem tiganju, na srednjoj temperaturi. Dodajte iseckani crni luk i beli luk i pržite dok ne postanu mekani i staklasti. Dodajte pileće filete i pržite ih sa svake strane dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Sklonite meso iz tiganja i ostavite ga sa strane.

U istom tiganju dodajte iseckani spanać i dinstajte ga dok se ne omekša. Vratite pileće filete u tiganj. Posolite, pobiberite i dodajte prstohvat muskatnog oraščića po ukusu. Prelijte sve mlekom i smanjite temperaturu. Kuvajte jelo još 5-7 minuta, dok se sos malo zgusne.

Proverite da li su pileći fileti potpuno kuvani. Ako je potrebno, produžite kuvanje još nekoliko minuta. Sklonite tiganj sa šporeta i ostavite jelo da se malo prohladi pre serviranja.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Kako se sprema rolovana piletina?  Kurir

Izvor: Stvar ukusa