ZAPEČENO POVRĆE SA JAJIMA I SIROM: Letnji ručak za tili čas

Zapečeno povrće sa jajima i sirom je super predlog za letnji ručak.

Printscreen/YT/Alexander's recipes

Jednostavna jela koja se brzo spremaju su odličan predlog za lagani letnji ručak. Ako ste se zasitili bećarca, sataraša i drugih sličnih jela, naš predlog je da napravite zapečeno povrće preliveno jajima i sirom. Ovako pripremljeno povrće ne samo da je preukusno i da će ga cela porodica obožavati, već se lako i brzo sprema, a zasitno je. 

  • Sastojci:
  • 1-2 tikvice
  • 1 crni luk 
  • 1-2 šargarepe
  • 150 g čeri paradajza 
  • so, biber, mlevena crvena paprika
  • 5 jaja
  • 150 ml pavlake za kuvanje 
  • 80 g brašna
  • 150 g sira

Priprema: 
Isecite tikvice na kolutove, pa poređajte u vatrostalnu posudu obloženu pek papirom. Posolite, pobiberite i pospite crvenom mlevenom paprikom. Pecite na 180°C oko 10 minuta. Zatim u tiganju propžite krupno sečen crni luk i šargarepu isečenu na kolutove. Poređajte u vatrostalu posudu pečene tikvice i prženi luk sa šargarepom, poređajte i čeri paradajz isečen na polutke, pa prelijte jajima koja ste umutili sa pavlakom za kuvanje i brašnom. Pecite u rerni na 180°C oko 20 minuta. Pred kraj pospite rendnim sirom i pecite dok se ne istopi.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Posni čili po receptu Eve Longorije   Instagram/evalongoria

Izvor: Stvar ukusa