NAJBOLJI UŠTIPCI OD TIKVICA I ŠUNKE, PRAVA POSLASTICA ZA GURMANE: Krckava zlatna korica, a iznutra savršeno sočni

Uštipci od tikvica su idealni za svaki obrok, napravite gurmansku varijantu sa šunkom - oduševićete se!

YouTube/Screenshot/BESTRECIPES

Poslužite tople uštipke od tikvica sa šunkom kao ukusan prilog ili lagani obrok. Priprema je jednostavna, možete da ih i pohujete ukoliko tako više volite, a super se slažu uz skoro različite umake, kao što su domaći paradajz sos ili pavlaka sa začinima.

  • Sastojci:
  • 2 srednje velike tikvice
  • 100 g šunke (može i dimljene)
  • 2 jajeta
  • 100 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • ulje za prženje

Priprema:

Operite tikvice, oljuštite ih i izrendajte na krupnijem rende. Posolite tikvice da puste višak tečnosti, ostavite ih da odstoje oko 15 minuta, a zatim rukama dobro ocedite višak tečnosti. U međuvremenu, iseckajte šunku na sitne kocke. U većoj činiji, umutite jaja. Dodajte brašno, prašak za pecivo, so i biber, i dobro izmešajte da se sastojci sjedine.

Dodajte rendane tikvice i iseckanu šunku smesi od jaja i brašna. Lagano promešajte da se svi sastojci ravnomerno rasporede. U tiganju, zagrejte dovoljno ulja da prekrije dno tiganja. Kašikom vadite smesu i pržite je u vrućem ulju dok ne postane zlatnosmeđa sa obe strane. Ocedite uštipke od tikvica na papirnom ubrusu da upije višak masnoće.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Rolnice od tikvica  TikTok/themodernnonna

Izvor: Stvar ukusa