ĐUVEČ SA MESOM: Lako i brzo, a božanstvenog je ukusa - dragulj balkanske kuhinje

Ovo je lak recept za đuveč sa mesom. Ako želite brzinski ručak koji će svi voleti, onda napravite ovo jelo.

Printscreen/YT/ Olesea Slavinski

Đuveč je starinsko jelo koje se pravi od povrća i prinča, a neke domaćice u ovo varivo često dodaju i meso. Danas vam predlažemo da napravite đuveč sa mesom po želji, a priprema je poprilično jednostavna. Ako volite malo pikantnija jela, onda možete u đuveč da dodate i malo ljute papričice. 

Sastojci: 

  • 4 paradajza
  • 1-2 paprike 
  • 1 plavi patlidžan
  • 1 crni luk 
  • 300 g pirinča 
  • 1 ravna kašika masti 
  • 400 g mesa po želji 

Recept za đuveč sa mesom: 

Istopite mast u šerpi, pa propržite sitno seckani crni luk. Kada omekša dodajte papriku koju ste isekli po želji i promešajte, a zatim dodajte i sečeni patlidžan (ako ima krupne semenke izvadite ih). Sipajte malo vode i promešajte. Paradajz zasecite u obliku krsta, pa blanširate par minuta u ključaloj vodi. Zatim skinite kožicu, isecite ga i dodajte u šerpu. Začinite po želji, pa poklopite i kuvajte đuveč sve dok povrće ne omekša. Zatim dodajte opran pirinač i promešajte, pa ako je potrebno sipajte još malo vode. Nastavite da kuvate đuveč dok i pirinač ne omekša. Za to vreme meso isecite na kockice, pa propržite na ulju ili masti. Dodajte ga u gotov đuveč i promešajte. 

Pročitajte i ovo: Đuveč u tegli

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Rolnice od tikvica  TikTok/themodernnonna

Izvor: StvarUkusa