Bukovače spadaju u jestive gljive, koje su se najpre uzgajale u Nemačkoj, a danas su popularne širom sveta. Najčešće se bukovače pohuju ili spremaju na žaru. Za danas smo pripremili jedan savršen i brz recept sa belim lukom. Pikantan ukus daju mu čili papričice, a recept je jednostavan i odličan za one manje vešte u kuhinji.
Sastojci:
- 150 g očišćenih bukovača
- 3 čena belog luka
- 2-3 čili papričice
- 2 kašike bujona
- 2 kašike sojinog sosa
- šaka svežeg bosiljka
- 1 kašika ulja
Recept za bukovače sa belim lukom i čili papričicama:
Odvojite nežnim pokretima komadiće bukovača. Zagrejte ulje u tiganju, pa dodajte iseckane čili papričice i usitnjen beli luk. Dodajte bukovače i promešajte sastojke. Dodajte i bujon, pa začinite sojinim sosom. Mešajte dok bukovače ne omekšaju. Dodajte iseckani bosiljak, promešajte, pa isključite ringlu. Predlažemo i recept za najukusnije bukovače u sosu.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa