Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POHOVANE BUKOVAČE: Super su zamena za meso, jednostavno se prave, a postoji i trik da ne upiju previše ulja

Autor Marija Brčić

Pohovane bukovače su toliko dobre da su čak i lepše od mesa.

 Pohovane bukovače Izvor: Printscreen/YT/ Els Alchemy

Bukovača je veoma zdrava vrsta pečuraka koja izuzetno blagotvorno deluje na celokupan organizam. Ima veoma nizak sadržaj masnoća, a izuzetno je hranljiva, pa je odlična zamena za meso. Pripremljene po ovom receptu biće savršeno ukusne.

U smesu za pohovanje po želji možete da dodate i susam, a najbolje idu uz pire krompir ili neki od umaka kao što je tartar sos ili domaći majonez.

Sastojci:

  • 8 bukovača srednje veličine
  • 150 g prezli
  • 3 jajeta
  • 150 g brašna
  • so, biber
  • ulje za prženje

Možda će vas zanimati

Priprema:

Bukovače dobro operite, a ukoliko su veće isecite ih na pola. Dobro ih osušite ubrusom, pa ih posolite i pobiberite.
U jednom tanjiru umutite jaja, u drugi sipajte brašno, a u treći prezle. Svaku bukovaču dobro umočite u jaja, zatim u brašno, a potom i u prezle, da lepo bude obložena sa svih strana. U dublji tiganj sipajte dosta ulja, pa ga zagrejte da bude vrelo. Bukovače lagano spuštajte i pržite sa obe strane dok ne dobiju hrskavu rumenu koricu. Vodite računa da ih prilikom okretanja ne probodete viljuškom, jer će upiti više ulja. Vadite ih na ubrus da se ocede, a kada se prohlade služite ih sa salatom ili umakom po želji.

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti