Pečeni krompir je prilog koji niko ne odbija, a najčešće se služi sa mesom. Ako želite da napravite najukusniji do sada, onda vam predlažemo ovaj recept. Ne dodaju se neki posebni sastojci, a korica će biti neverovatno hrskava, dok će iznutra biti mekan i sočan. Pečeni krompir ćete napraviti najlakše moguće, a svi će biti oduševljeni ukusom.
Sastojci:
- krompir
- 100 ml ulja
- 2-3 čena belog luka
- 1 kašika seckane mirođije
Recept za pečeni krompir sa belim lukom i mirođijom:
U šerpu sipajte vodu i kada proključa dodajte krompir koji ste isekli po želji. Sipajte ulje u tepsiju i stavte u zagrejanu rernu na 200°C oko 15-20 minuta. Zatim dodajte proceđeni krompir, začinite po želji, pa sve lepo promešajte. Pecite nekih sat vremena i 20 minuta. Na svakih pola sata okrećite krompir. Pomešajte mleveni beli luk sa seckanom mirođijom i malo maslinovog ulja. Pet minuta pred kraj prelijte aromatičnom smesom i nastavite da pečete do kraja.
Pročitajte i ovo: Najbolji recept Džejmija Olivera za pečeni krompir
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)