KAKO SE PRAVI NAJBOLJI PEČENI KROMPIR: Savršeno hrskava korica koja "puca", a iznutra sočan i mekan

Najpravite prilog koji obožava ceo svet, a to je pečeni krompir. Ovo je najlakši recept i možete da ga jedete i sa mesom, ali i ribom.

Printscreen/YT/Dmitriy Oznobishin

Pečeni krompir je prilog koji niko ne odbija, a najčešće se služi sa mesom. Ako želite da napravite najukusniji do sada, onda vam predlažemo ovaj recept. Ne dodaju se neki posebni sastojci, a korica će biti neverovatno hrskava, dok će iznutra biti mekan i sočan. Pečeni krompir ćete napraviti najlakše moguće, a svi će biti oduševljeni ukusom. 

Sastojci:

  • krompir
  • 100 ml ulja
  • 2-3 čena belog luka 
  • 1 kašika seckane mirođije

Recept za pečeni krompir sa belim lukom i mirođijom: 

U šerpu sipajte vodu i kada proključa dodajte krompir koji ste isekli po želji. Sipajte ulje u tepsiju i stavte u zagrejanu rernu na 200°C oko 15-20 minuta. Zatim dodajte proceđeni krompir, začinite po želji, pa sve lepo promešajte. Pecite nekih sat vremena i 20 minuta. Na svakih pola sata okrećite krompir. Pomešajte mleveni beli luk sa seckanom mirođijom i malo maslinovog ulja. Pet minuta pred kraj prelijte aromatičnom smesom i nastavite da pečete do kraja.

Pročitajte i ovo: Najbolji recept Džejmija Olivera za pečeni krompir

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Kako se prave pržene njoke   TikTok/msshiandmrhe

(StvarUkusa/S.B.)