Svinjski kotleti su nešto što mora da se nađe na trpezi tokom praznika. Za ovaj recept za kotlete nije vam potrebna neka posebna veština, cela tajna za kotlete krije se u načinu na koji se pohuju. I svinjski kotleti sa topljenim sirom i pečurkama mogu da vam budu na meniju, ukoliko ste ljubitelj mesa. Praznične svinjske kotlete napravićete ovako:
Sastojci:
- 4-6 svinjskih kotleta
- 50 g parmezana
- 100 g prezle
- 1 kašičica začinskog bilja (mešavina bosiljka, origana i ruzmarina)
- 1 kašičica belog luka u prahu
- prstohvat crnog bibera
- 2 supene kašike mleka
- 2 jaja
Recpet za praznične svinjske kotlete:
Za svinjske kotlete nasecite meso, posolite ga i pospite mlevenim crnim biberom. Odložite komade da odstoje nekoliko minuta. Parmezan narendajte na sitno rende i pomešajte sa prezlom. Sastavite italijansko bilje, beli luk u prahu i crni biber u suvu masu. U posebnoj posudi umutite jaja sa mlekom. Zagrejte tiganj sa malom količinom ulja. Svaki komad svinjetine umočite u mlečnu mešavinu, a zatim u suvo paniranje. Kotlete potom stavite u podmazani i dobro zagrejani tiganj. Pecite ih dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane. Preporučljivo je da gotove kotlete pospete svežim začinskim biljem i poslužite uz omiljeni prilog.
Pročitajte i kako da napravite LOVAČKE ŠNICLE U SOSU OD CRNOG LUKA
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.