PRAZNIČNI SVINJSKI KOTLETI: Glavno jelo koje će da vas obori s nogu, a tajna je u pohovanju (RECEPT)

Praznični svinjski kotleti su dobar izbor za glavno jelo, naročito pred Novu godinu! Porodica i prijatelji će misliti da ste ih kupili u restoranu, a zapravo je cela tajna u načinu pohovanja.

Shutterstock

Svinjski kotleti su nešto što mora da se nađe na trpezi tokom praznika. Za ovaj recept za kotlete nije vam potrebna neka posebna veština, cela tajna za kotlete krije se u načinu na koji se pohuju. I svinjski kotleti sa topljenim sirom i pečurkama mogu da vam budu na meniju, ukoliko ste ljubitelj mesa. Praznične svinjske kotlete napravićete ovako:

Sastojci:

  • 4-6 svinjskih kotleta
  • 50 g parmezana
  • 100 g prezle
  • 1 kašičica začinskog bilja (mešavina bosiljka, origana i ruzmarina)
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • prstohvat crnog bibera
  • 2 supene kašike mleka
  • 2 jaja

Recpet za praznične svinjske kotlete:

Za svinjske kotlete nasecite meso, posolite ga i pospite mlevenim crnim biberom. Odložite komade da odstoje nekoliko minuta. Parmezan narendajte na sitno rende i pomešajte sa prezlom. Sastavite italijansko bilje, beli luk u prahu i crni biber u suvu masu. U posebnoj posudi umutite jaja sa mlekom. Zagrejte tiganj sa malom količinom ulja. Svaki komad svinjetine umočite u mlečnu mešavinu, a zatim u suvo paniranje. Kotlete potom stavite u podmazani i dobro zagrejani tiganj. Pecite ih dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane. Preporučljivo je da gotove kotlete pospete svežim začinskim biljem i poslužite uz omiljeni prilog.

Pročitajte i kako da napravite LOVAČKE ŠNICLE U SOSU OD CRNOG LUKA

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Pečeni crni luk  instagram/cookistwow

StvarUkusa/L.S.