Pečeni krompiri punjeni pavlakom, slaninom i sirom

Krompiri se peku celi sa koricom i nakon toga pune. Punjenje možete da prilagođavate svojim željama.

Shutterstock

Pečeni krompiri koji se pune filom se nakon toga opet vraćaju u rernu, kako bi se dodatno zapekli. Možete uzeti veće krompire i to može da vam bude obrok. Ukoliko volite krompire možda ćete želeti da napravite i prolećnu musaku od krompira i tikvica sa bešamelom. Evo i kako se prave pečeni krompiri punjeni pavlakom, slaninom i sirom!

Sastojci:

  • 4 velika krompira
  • 8 kriški slanine
  • 130 g pavlake
  • 60 ml mleka
  • 4 kašike putera
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice bibera
  • 130 g iseckanog kačkavalja
  • 8 komada mladog luka, isečenog

Recept za pečene krompire punjene pavlakom, slaninom i sirom:

Zagrejte rernu na 180 stepeni C. Pecite krompir u zagrejanoj rerni dok ne omekša, oko 1 sat, u zavisnosti od veličine krompira. Ostavite ga na stranu dok se dovoljno ne ohladi. U međuvremenu, stavite slaninu u dubok tiganj. Pržite na srednje jakoj vatri dok ne porumeni. Ocedite, izmrvite i ostavite sa strane.

Krompir isecite na pola po dužini i izvucite meso u veliku činiju, a na krompiru ostavite koricu. U činiju ubacite pavlaku, mleko, puter, so, biber, sir i polovinu mladog luka. Mešajte smesu mikserom dok se dobro ne sjedini i ne postane kremasta. Kašikom sipajte smesu u izdubljene polovine krompira, a po vrhu svaki pospite sa preostalim kačkavaljem, mladim lukom i slaninom. Vratite krompir u zagrejanu rernu i nastavite da pečete dok se sir ne otopi, oko 15 minuta. Uživajte!

Pročitajte kako se pravi lažna pita od krompira punjena piletinom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Jelo od pire i pečenog krompira  Instagram/dontgobaconmyheart_

StvarUkusa/L.S.